Po 1 jak już powiedziałem nie łącz zasad z wersji na kwadratach i 3D bo to co innego.
Po 2 nie odnoś się do rzeczywistości bo to gra, nie widziałem w rzeczywistości czołgów chodzących na 2 nogach a w Duście są
Po 3 po angielsku Target Unit jest jednoznaczne z 1 (jedną) jednostką w przypadku gdyby było to więcej było by Units
Po 4 to nie moja interpretacja tylko oficjalna zasada grana na turniejach jak ten ostatnio w Belgii i najbliższy w Warszawie ja tylko próbuję Ci wyjaśnić korzystając z tego niezbyt szczęśliwie napisanego podręcznika że jest tak jak mówię
Kto pierwszy wyjaśni
- Najemnik_001
- Ochotnik
Re: Kto pierwszy wyjaśni
Jak piechota to najcięższa 

Panowie cieszę się że temat takie dyskusje wywołuje ale pamiętajcie proszę o trzech rzeczach:
- Ta gra ma sprawiać wam przyjemność więc liczy się chęć i fun z grania a nie kto nie ma racji w internecie. Nie trzeba się tak spinać w dyskusji

- Dyskutujecie o zasadzie która ma znaczenie w 1 na 20 gier, postaram się o doprecyzowanie tematu w FAQ ale podtrzymując opinię z 2 tematu, obszarowo działają miotacze i artyleria. Złożyłem prośbę o oficjalne doprecyzowanie ale wg mnie zasady są tutaj klarowne.
-W grze mamy chodzące czołgi które pewnie na żywo by się przewracały, inteligentne małpy, maszyny kroczące które nie mogą przejść przez wrogą jednostkę, latających ludzi itd. - myślę że fakt iż heros dzielący pole z jednostką piechoty który sobie nic nie robi z ostrzału w nich to przy tym "pikuś" w spojrzeniu na realistkę
- Ta gra ma sprawiać wam przyjemność więc liczy się chęć i fun z grania a nie kto nie ma racji w internecie. Nie trzeba się tak spinać w dyskusji

- Dyskutujecie o zasadzie która ma znaczenie w 1 na 20 gier, postaram się o doprecyzowanie tematu w FAQ ale podtrzymując opinię z 2 tematu, obszarowo działają miotacze i artyleria. Złożyłem prośbę o oficjalne doprecyzowanie ale wg mnie zasady są tutaj klarowne.
-W grze mamy chodzące czołgi które pewnie na żywo by się przewracały, inteligentne małpy, maszyny kroczące które nie mogą przejść przez wrogą jednostkę, latających ludzi itd. - myślę że fakt iż heros dzielący pole z jednostką piechoty który sobie nic nie robi z ostrzału w nich to przy tym "pikuś" w spojrzeniu na realistkę

Dust or Bust!
Z ostrzału granatem nie robi nic. Ale już muotacza się boi 

Wóda, Dust i Heavy Metal
- TAK, myślałem o malowaniu AERO -
- TAK, myślałem o malowaniu AERO -
Zgoda, doprecyzowanie mile widziane w FAQu
Próbowałem przedstawić swój tok myślenia po przeczytaniu instrukcji. Jestem nowy w Dustcie i mam nikłe doświadczenia w bitwach w kurzu. Lubię fantastyczne klimaty, doprawione realizmem tylko zyskują.
Mam nadzieję pojawić się w czerwcu w Warszawie i poobserwować Wasze potyczki.
Dla podtrzymania zabawy kolejne pytanie:
W którym momencie wyznaczamy figurkę do likwidacji używając zdolności Sniper, Assasin i Execute?

Próbowałem przedstawić swój tok myślenia po przeczytaniu instrukcji. Jestem nowy w Dustcie i mam nikłe doświadczenia w bitwach w kurzu. Lubię fantastyczne klimaty, doprawione realizmem tylko zyskują.
Mam nadzieję pojawić się w czerwcu w Warszawie i poobserwować Wasze potyczki.
Dla podtrzymania zabawy kolejne pytanie:
W którym momencie wyznaczamy figurkę do likwidacji używając zdolności Sniper, Assasin i Execute?
Kurde balans wchodzisz na ambicjęJak to poobserwować! chyba pograć!

Jeśli portfel to wytrzyma, by skompletować armię na 100 punktów, to może powalczę o przedostatnie miejsce.

jak do całej tej dyskusji ma sie najnowsza errata Oliviera?? a dokładnie ten cytat: "...When playing on a grid, a Blast Weapon affects all Infantry Units on the same square. If a Hero shares a square with a Vehicle or Walker, you must choose which one you shoot at...." ??? czy bronie z 'płomieniem" przed ukosnikiem to "blast weapon" ??
Tak, jak pisaliśmy w temacie o wyjaśnianiu zasad po dyskusjach z Olivierem jest w końcu tak jak powyżej. Blast działa na wszystkie oddzieły piechoty na jednym polu (nie mylić z pojazdami i herosem na jednym polu!)
Dust or Bust!
Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”